artikkel_002

Slik pusser du med tannregulering

Har du eller barnet ditt tannregulering, er det viktig å gå til regelmessig kontroll omtrent én gang i måneden. Få sjekket at tannreguleringen sitter som den skal, og at tannstillingen justeres for å oppnå det ønskede resultatet.

Oppfølging

Regelmessige besøk er viktig for å identifisere mulige problemer. Hvis du synes at det er vanskelig å holde rent rundt tannreguleringen, så kan tannpleieren vise deg riktig teknikk for tannbørsting og tanntråd. Tannpleierene anbefaler tannbørsting etter hvert måltid eller mellommåltid når du har tannregulering. I tillegg vil munnskylling som inneholder fluor være til hjelp for å styrke tennene. Det er viktig på steder som tannbørsten har vansker med å nå.

Riktig pusseteknikk

Når du skal pusse tenner med tannregulering kan du pusse fra toppen og ned mot reguleringen, og deretter omvendt, slik at du får bort bakteriebelegg og matrester. Du kan også bruke en spesialtannbørste, solotannbørste,  for å gjøre rent i festene. Det finnes spesielle holdere som hjelper til å trekke tanntråden under reguleringen, som jo sitter i veien mellom tennene. Ellers kan du bruke en litt tykkere tanntråd med stiv ende som du kan tre inn mellom tennene under buen.  Så rengjør du på vanlig måte. Unngå å trykke hardt på buen.

Obs! Det tar ca. tre ganger så lang tid å pusse tennene når man har tannregulering som ellers!

Kilde: Norsk Tannvern, Klikk, Norsk Tannpleierforening

Publisert: 19. Mars 2014

Finn din tannpleier

Aktuelt:

Hva dekkes av utgifter til tannbehandling for voksne?

Lurer du på hva som dekkes >>>

Filmer mot tannbehandlingsangst.

Filmene er utviklet av prosjektet «Tenner, >>>

Pent smil med frisk ånde

Når fikk du sist sjekket tennene? >>>

Norsk Tannpleierforening

Postadresse: Postboks 446 Sentrum, 0104 Oslo
E-post: post@tannpleier.no