tannrad

Tanntråd og tannstikker

Gjør rent mellom tennene hver dag. Tanntråden, tannstikker og mellomrombørster fjerner plakk og matrester som blir liggende igjen mellom tennene, og som tannbørsten ikke klarer å fjerne. Et godt råd kan være å kjøpe tanntrådholder.

Når du bruker tanntråd, vær systematisk. Bruk sagende bevegelser, før tråden langs tannen til rett under tannkjøttsranden til du møter motstand og gjør det samme med neste tann.

Bruk av tanntråd krever øvelse, og øvelse gjør mester!

Tannstikker finnes i flere forskjellige fasonger. De bør ha et trekantet tverrsnitt for maksimal effekt. Bruk tannstikken slik at den flate enden ligger mot tannkjøttet, og gnikk den mot tannen slik at bakteriene som ligger i overgangen mellom tann og tannkjøtt fjernes.

Mellomrombørster kan være et godt alternativ til tannstikker for å fjerne belegg mellom tennene. Børstene finnes i ulike størrelser. Tannpleieren hjelper deg å finne den som passer for deg, til ditt mellomrom og dine tenner.

Slik gjør du tennene rene med din mellomrombørste:  

  • Bruk ikke tannkrem på børsten.
  • Skyv børsten i rett vinkel inn mellom tennene. Hvis den ikke glir helt lett, så skift vinkelen eller prøv en annen børstestørrelse.
  • Kjør børsten inn og ut i dens fulle lenge inntil mellomrommet er helt rent. Hvis du har vinklet børsten, så skal du først gjøre det fra den ene siden og så fra den andre. Dermed kan du rense en større overflate.
  • Det blir lettere å rense tennene dine hvis du bøyer børsten litt, så den kan komme inn i den helt riktige vinkelen. Når du først har bøyd børsten, så ikke bøy til motsatt vei eller forsøk å rette den ut. Dette kan skade børstens holdbarhet.

Aktuelt:

Pent smil med frisk ånde

Når fikk du sist sjekket tennene? >>>

God tannhelse minsker faren for alvorlige sykdommer

Periodontale sykdommer er en fellesbetegnelse for >>>

Tannpleie med regulering

Hvert tredje barn trenger regulering for >>>

Norsk Tannpleierforening

Postadresse: Postboks 9202 Grønland, 0134 Oslo
Besøksadresse: Lakkegata 23, 0187 Oslo
Alle henvendelser i resepsjonen, 1. etasje
E-post: ntpf@delta.no